Esztétika vagy kényelem a fontosabb?

Az utcán sétálva sokan vagyunk úgy, hogy nem szeretjük hallgatni a környezetünket. Ilyenkor adja magát a kérdés, fejhallgató vagy fülhallgató? Melyiket válasszuk? Mi a fontosabb?

A fejhallgatóval szembeni előnyöket illetően a fülhallgatókat hihetetlenül könnyű hordozni. Miután befejeztük a zenehallgatást, mindössze annyit kell tennünk, hogy kivesszük őket a fülünkből és a zsebre vagy akár a pénztárcánkba tesszük. Ez olyan egyszerű és kényelmes, hogy nem kell bajlódnunk azzal, hogyan és hol tároljuk, mivel nem kell nagyméretű tok ahhoz, hogy biztonságba helyezhessük, és méretéből adódóan nem foglal nagy helyet.

Ráadásul a  fülhallgató sokkal jobb választás a sportolóknak vagy az aktív felhasználóknak, mert a fejhallgatókkal ellentétben a helyén maradnak, ami segít kizárni a külső zavaró tényezőket, dudálást, kiabálást. Természetesen vannak remek kiegészítők a védelemhez, így biztonságban tudhatjuk az utazó hangfalunkat. A fülhallgatók eredendően közelebb állnak a dobhártyáinkhoz, a meghajtók nem igényelnek annyi energiát az erősítés során, így nem hátrány a kicsi mérete sem. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül szükséges külön erősítő vagy kiegészítő hangeszköz a használatukhoz.

Vagyis csak csatlakoztatnunk kell az eszközhöz, amiből a zenét szeretnénk lejátszani, és máris hallgathatjuk a kedvenc zenénket. És nyilván nem utolsó szempont az sem, hogy a fülhallgatók általában olcsóbbak, mint a fejhallgató társaik.