A lehetetlen csupán egy szó

Biztos mindenki találkozott már vagy olyan kollégával, vagy olyan főnökkel, akinek van olyan mondása, amelyet meghallva már ki tudna futni a világból, ki az űrig, vagy akár még tovább, mert már annyira elege van belőle. Általában ezek a mondatok nyilván nem maguk felé irányulnak, és a kollégák számára egy-egy nehéz, vagy épp lehetetlennek tűnő helyzetben, megoldhatatlannak tűnő feladat vagy probléma előtt érkeznek. A végletekig tudják ezekkel feszíteni a húrt sajnos, és ilyenkor az embernek nagyon nagy önuralom és higgadtság szükségeltetik ahhoz, hogy ne vesszen velük össze. Mert hát nem lehet, hisz csak kollégák, és több esetben csak főnökök, akikkel a vita és a veszekedés nyilván sosem vezet jó útra.

Nekem is van egy ilyen főnököm. Egyébként nagyon szeretem őt, mert nagyon leleményes és megértő tud lenni, számtalan esetben szinte a semmiből támad egy-egy nagyon jó, vagy épp a megoldást hozó ötlete, de amikor egy nagyon nehéz helyzetben elmondja nekem, hogy a lehetetlen csupán egy szó, meg tudnék őrülni.

Legutóbb például egy projekt szervezése teljesen összeomlott. A határidők ráestek a nyakunkra. Nem a mi hibánkból, de ez a végeredmény tekintetében a megrendelőt természetesen sosem érdekli. Közel ötszáz hímzett póló legyártására volt szükség, alig két hét alatt. Ez bizony nem úgy tűnt, hogy bármelyik szolgáltató számára megoldható. Mindenki sajnálkozott, majd letette a telefont. A https://himezd.hu/ csapata azonban nem. Ők azt láttam, hogy kifejezetten lelkesednek a nagy mennyiségek adta kihívásokért. Természetesen a határidő hallatán ők se lelkesedtek. Sajnos az elég szűknek bizonyult számukra is, de biztosítottak róla, hogy megtesznek mindent, hogy a szükséges darabszámban, a legjobb minőségben megérkezzenek a pólók határidőben a rendezvény helyszínére. Én azt gondoltam ez lehetetlen küldetés sajnos, majd jött a kollégám, és elmondta a bűvös mondatát. Én annyira mérges lettem rá, hogy egészen egyszerűen csak kisétáltam a szobából, mert nem akartam vele összeveszni, és nem tudtam volna akkor a félelmek, indulatok és feszültség miatt visszafogni magam.

A pólók később a rendezvény előtti nap délutánján teljes darabszámban és csodálatos minőségben megérkeztek a rendezvény helyszínére, megmentve minket a csúfos bukástól, miszerint nem tudjuk mindenki számára biztosítani a meghirdetett befutó ajándékot a sport rendezvényen. A kollégám megjelentés bár mondani akarta, hogy ő megmondta, de csak ránéztem, és azt hiszem elég volt ahhoz, hogy változtasson a mondatán, és inkább azt mondja, örülök, hogy minden éppen időben sikerült.