Egy házasság nem működik magától, rengeteget kell tenni érte mindkét félnek, folyamatosan dolgozni kell egy kapcsolaton ahhoz, hogy jól működjön, és még sorolhatnám azokat a mondatokat, melyeket az ember sorra meghallgat, de addig, amíg nem kerül ezekkel szorosabb kapcsolatba nem igazán érti és érzi át valójában hogy miről is szólnak ezek az intelmek. Mi is meghallgattuk ezeket a férjemmel számtalanszor, és azt gondoltuk, hogy értjük is és tudjuk hogy mire gondolnak mikor ezekkel az intelmekkel látnak el bennünket, azonban pár hónapja rá kellett jönnünk, hogy valójában fogalmunk sem volt arról, hogy pontosan mit jelentenek ezek a mondatok és mit kellene tennünk, még el nem rontottuk, és válságba nem került a kapcsolatunk. Persze leültünk egymással szembe és elmondtuk mindketten, hogy nem érezzük jól magunkat már ebben a házasságban, és hogy valami elromlott és nem igazán látjuk egyedül a kiutat.
Ilyen esetben két lehetőség van, vagy egymás karjaiba kapaszkodik az ember és együtt kimenetelnek a rossz időszakból, vagy feladják és elválnak. Mi az elsőt választottuk és gőzerővel elkezdtünk azon dolgozni, hogy újra egymásra tudjunk találni, ami persze koránt sem könnyű feladat. Most már biztos vagyok benne, hogy tudjuk, hogy mit jelent az, hogy egy kapcsolaton dolgozni kell, és hogy nem szabad elhanyagolni a másikat. Ennek örömére közös programokat szervezünk, odafigyelünk arra, hogy legyen időnk a kapcsolatunkat működtetni, jókat beszélgetni és élvezni egymás társaságát úgy, mint amikor még a kapcsolatunk lején voltunk és mondjuk ismerkedtünk.
Valamelyik este például mire hazaértem a férjem hatalmas meglepetéssel várt, hiszen vadlazac volt vacsorára, de nem akármilyen, hiszen saját kezűleg készítette. Fogalmam nem volt, hogy honnan tudott vadlazac húst szerezni, de aztán elmesélte, hogy az egyik kollégája ajánlotta neki az oceanfood.hu oldalát, ahonnan meg tudta rendelni a halat, és ráadásul iszonyatosan jó áron jutott hozzá és még házhoz is szállították. Sosem főzött még nekem, ez volt az első alkalom, és megmondom őszintén, hogy annyira finom lett, hogy még az sem zavart, hogy aztán három napig takaríthattam a konyhát a főzése után.